Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kromě problému daňového ve vztahu k rodnému číslu obsahuje OP k možnosti provést naprosto dokonalý podvod - vzor podpisu držitele OP. Stačí jej jen (v případě, že zloděj OP se na fotografii podobá původnímu držiteli) trochu napodobit a smlouva o půjčce je hotová...;-O

0 0
možnosti
Foto

Pane Ondrejko, jediné řešení je mít menší obrat než milion ročně, pak nemusíte být plátce DPH a tím pádem nebude na každém Vašem paragonu Vaše rodné číslo. Nebo založit s.r.o., tam se DIČ z rodného čísla nevyrábí.

0 0
možnosti
Foto

Paní Doubravová, moc jsem Vás nepochopil. K čemu bude spisovateli, malíři, zpěvákovi nebo fotografovi registrace k DPH? Uvedení potřebují jen DIČ a to pouze proto, že se s těmito lidmi odmítá bavit většina firem. Přece si nebude spisovatel, který dostává honorář již zdaněný, zakládat s.r.o. jen proto, aby mohl psát? Toto mi nedává smysl. To samé zpěvák. Zmíněné profese nepotřebují, ke své činnosti, živnostenský list . Podnikají podle autorského zákona. Na FÚ se ale musí registrovat. Na serveru se píše toto:

Podnikání umělce podle autorského zákona

Umělec se registruje - ode dne zahájení podnikání (provozování své umělecké činnosti):

do 30 dnů na Finančním úřadu v místě trvalého bydliště, kde je mu přiděleno DIČ (daňové identifikační číslo), zde vyplní formulář Přihláška k registraci pro fyzické osoby (osobní údaje, k jaké dani se chce zaregistrovat - k dani z příjmu, příp. k dalším daním, doregistrace k dalším daním se běžně dělají až v průběhu podnikání)

do 8 dnů na své zdravotní pojišťovně - vyplní formulář pro OSVČ

do 8 dnů na České správě sociálního zabezpečení - formulář pro OSVČ (přidělen variabilní symbol, registrace pod rodným číslem)

!Na žádném jiném úřadě, kromě výše uvedených (FÚ, zdravotní pojišťovna, ČSSZ), se umělec podnikající podle autorského zákona registrovat nemusí!

Co má spisovatel, fotograf a podobní společného s DPH když vykonávají činnost (podnikají) podle autorského zákona?

1 0
možnosti

Jinde je to podobne - Kanada - SIN (Social Identification Number), USA - SSN (Social Security Number).

0 0
možnosti
Foto

Jak podobne? Ze i v Kanade je podnikatel povinen zverejnovat svoje rodne cislo na razitku na kazde stvrzence?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS