Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nechodím na FB, dávám přednost kontaktu face to face. A dokáži si najít sociální skupinu, kde mohu komunikovat v reálu se spřízněnci.  Virtuál ztrácí identitu. A taky je mi líto vidět sousedku, která večer venčí pejska, z uší jí trčí dráty, v jedné ruce mobil do kterého třeští oči, druhou rukou rve pryč pejska, který zrovna něco čenichá. Jiná slečna v tramvaji balancuje u tyče, štekle 15 cm, na předloktí kabelku LV asijské výroby, v té samé ruce mobil, kelímek "go away" , to vše doplněno nezbytnými sluchátky. Holt jsem z těch, kteří si to kafe dají radši v kavárně s přáteli.

1 0
možnosti

P44e69t85r 71K96ř59í12ž

15. 7. 2015 22:36

Zastávám poněkud nepopulární názor, že internet by úplně anonymní být neměl. On tedy není; dohledat kohokoli totiž není problém, páchá-li např. trestnou činnost a neužívá-li software, aby nebyl dohledán. Mám rovněž za to, že provozovatelé jakýchkoli sociálních sítí či diskusních fór by měli mít odpovědnost za to, co se v rámci jejich "prostoru" říká. Jistě nelze hlídat vše, ale např. po upozornění a ověření, že skutečně byly překročeny určité meze, by dotyčnému měli drsně smazat celý účet a zakázat znovuzaložení dalšího např. po dobu 1 roku. Existují také i paragrafy. Rozhodně za určitá chování by měli mít odpovědnost rodiče. Byli-li by trestáni, byli by více motivováni kontrolovat, co jejich ratolest dělá. To jsou ovšem jen příklady, vymyslet lze mnohem lepší opatření.

Internet musí přestat být úplnou džunglí. Nelíbí-li se to autorovi blogu, pak doporučuji použít svůj text jako základ, doplnit žádostí, co chce a následný apel začít zasílat těm správným poslancům a senátorům. Věřím, že ve své snaze by nezůstal sám a skupina osob (popř. občanské sdružení) by se mohla úspěšně snažit o změnu.

1 0
možnosti
Foto

J52a32n 34Š54i87k

15. 7. 2015 21:44

Dovolím si s Vámi tak úplně nesouhlasit. Mám na Facebooku založenou komunitu, která sdružuje recenzenty knih a čtenáře, jsou tam mladí i dříve narození. Docela by jste byl možná překvapen, jak mezi sebou dokážou slušně komunikovat a jaké mají pohledy na život. Ano, u spousty lidí je to tak jak píšete, ale u spousty lidí (a není jich tak málo), je to přesně naopak. Buďto čas využijete k vlastnímu rozvoji a duševnímu obohacení nebo ho promrháte prázdným plácáním o ničem či ještě hůř, příklady jste uvedl.  Ale tak to není jen na Facebooku, ale i v reálném životě.

1 0
možnosti
Foto

Naprosto s Vámi souhlasím. Těch skupin je hodně a některé jsou velmi dobré. Mě ale zajímá spíš ta druhá, špatná, stránka. A mezi touto komunitou zvrhlých a vulgárních nedospělců je pak radost najít někoho jako je třeba Natálie. Nicméně s Vámi souhlasím a to zcela a bez výhrad.

0 0
možnosti

E98v69a 75K65u13n22t82o60v67á

15. 7. 2015 20:36

V červnovém čísle Marianne je článek o tom, že dnešní mládež je zvyklá prezentovat svoje pozadí a obličeje po sexu na Instagramu. Prý je to dneska hrozně in.

Divné, že?

2 0
možnosti
Foto

Člověče, zlatá nevědomost.

Mám profil na FB a v životě by mě nenapadlo cpát se na stránky na který nepatřím.

4 0
možnosti
Foto

Richarde, tady není snaha se někam cpát. Pro tyto registrace mám dva důvody. První byl snahou zjistit, co má na vyjadřování dcer větší vliv. Jestli rodina nebo sociální sítě. Druhý byl následující. Mám rozdělaný větší projekt a potřeboval jsem zjistit a poznat jak se tito mladí baví a komunikují mezi sebou. Potom tu jsou ještě malé aktivity pro Karo ale to sem nepatří.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS